Европа

Европейските консерватори приеха своя манифест, вдъхновен от Свети Бенедикт

От Теодор Тодоров Теодор Тодоров Международен редактор

Групата "европейски консерватори и реформисти" (ecr) прие манифест от ценности, вдъхновен от наследството на Свети Бенедикт. Това се случи в италианския град Субиако, където се намира манастирът, в който е живял светецът. По този начин консерваторите подчертават значението на Бенедикт в запазването на традициите и консервативните ценности.

Грешките, допуснати от институциите на ЕС в последните пет години, предизвикаха неблагоприятна реакция. Но здравият разум надделява в края на краищата. Нещо, което вече сме виждали да се случва на всички национални избори, проведени в последните 5 години.

Никола Прокачини – съпредседател на групата ЕКР ("Италиански братя")

На събитието присъстваха членове на групата от цяла Европа, включително делегация на партия ВОКС от Испания. Консерваторите смятат, че преодоляването на различията е ключово за укрепването на групата им.

Можем да обединим много партии, които имат различия, но ако имаме общи базови ценности, можем да си сътрудничим и да бъдем най-силната група в Европейския парламент – може би не в този, но със сигурност в следващия парламент.

Хорхе Бушаде – заместник-председател на ЕКР (ВОКС, Испания)

Възможно е дори намиране на общ език с партията на Орбан – ФИДЕС – дори другите да виждат само различия.

Той (Орбан) одобри всички санкции срещу Русия и подкрепи финансовата помощ за украинските мирни жители. Разбира се, той има своя гледна точка по редица въпроси, но показа, че е съвместим с европейската система. Онези, които искат да го демонизират, го правят, за да отслабят противника и да спечелят.

Никола Прокачини – съпредседател на групата ЕКР ("Италиански братя")

Депутатите от "Италиански братя" смятат, че тези европейски избори са исторически момент за Италия. Благодарение на водещата роля на Джорджа Мелони както в Италия, така и в Европа.