Добро Утро, Европа

Красимир Панковски, Сдружение на украинските организации: Путин няма намерение да спира

От Любомира Тонева Любомира Тонева Стажант

"Не мисля, че Путин има намерение да спира по някакъв начин. Ясно е, че вече е готов да върви до края". Това коментира в "Добро утро, Европа" Красимир Панковски, Сдружение на украинските организации в България.

Той показва изключителен цинизъм, въпросът е, че няма и къде да отиде, защото в момента е забит в ъгъла и няма право да показва, че е сбъркал.

"Предполагам, че той наистина ще върви до края. Много ще е трудно да се върви към някакви преговори. Единственият начин е най-вероятно той да остане без всякаква, дори неутрална подкрепа. Ако остане съвсем сам, без ресурси, е възможно нещо да се случи. Но това е един много дълъг сценарий".

Красимир Панковски, сдружение на Украинските организации в България

Той обаче допълни, че към Украйна има изключителна подкрепа. Вижда се отвращението от целия свят към Путин, а украинското население е напълно консолидирано - събират се пари, хуманитарна помощ, всички усилия са насочени към подкрепа за Украйна.

Панковски коментира и Денят на държавността - новият национален празник на Украйна, който се отбелязва за първи път.

"Този празник е нов. Украйна има изключително важни празници, особено Денят на независимостта на 24 август. Така че, един такъв символизъм е много важен".

Красимир Панковски, сдружение на Украинските организации в България

Аз съм сигурен, че Украйна ще победи, категоричен е той.

Според него е напълно възможно Путин да спре доставките на газ за Европа и предстои една тежка зима.

Вижте целия разговор във видеото.