Икономика

Инфлуенсъри опитват да привлекат млади туристи в Маракеш

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

За много туристи пътуването до Мароко задължително включва посещение в Маракеш. Инфлуенсъри помагат на местните власти да популяризират дестинацията в социалните мрежи и да я направят атрактивна за по-младите.

 

В Маракеш можем да създадем съдържание за много неща. Едно от най-хубавите места е тази тераса, от която се вижда биещото сърце на Маракеш, което е централният площад. Тук можем да направим красиви снимки. Има и прекрасна гледка към джамията Кутубия, както и към стария град.

Абдуррахим Агунау, инфлуенсър

Абдуррахим и Абдуларит са само част от младежите, които публикуват кадри от града онлайн. 

 

Опитваме чрез социалните мрежи и официалните страници да промотираме града, защото има много места в него. Както виждате, сега сме на площада. Има много монументи, които можем да промотираме, така че да разберат за тях хората, които никога не са ги посещавали.

Абдуларит Абаалал, инфлуенсър

Мароканските риади са едно от местата, които младежите посещават. Там пият чай и обменят идеи за съдържанието, което публикуват.

 

От поколението Z сме подложени на критики. Казват, че сме безотговорни, че постоянно използваме телефоните си и не правим нищо. Но сме късметлии, че можем да се възползваме от технологиите. Имаме това предимство пред по-старите поколения. Можем да го използваме повече с позитивни цели, отколкото с негативни.

Абдуррахим Агунау, инфлуенсър

От десетилетия Маракеш е атрактивно място за семействата, но социалните мрежи може да привлекат ново поколение посетители.