Политика

Корнелия Нинова: Президентът е част от тази група, която свали правителството

От Любомира Тонева Любомира Тонева Стажант

"ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" с цинична безотговорност хвърлят държавата в хаос. Днес върнахме неизпълнен мандата. От това, което президентът каза, разбрахме, че вероятно няма да удължи работата на НС". Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова минути след като БСП върна на президента неизпълнен третия мандат за съставяне на правителство.

Тя коментира критиката от президента за хаос в енергетиката.

"Президентът не е спрял да критикува това правителство от първия му ден, въпреки че той създаде основната партия в него - "Продължаваме промяната". Заедно с ГЕРБ, ИТН, ДПС и "Възраждане" не ни дадоха дори и 100 дни и го заявиха. Смятаме, че той е част от тази група, които свалиха правителството".

Корнелия Нинова, председател на БСП

Относно проблема с председателя на КЕВР, тя заяви, че БСП е проявила най-висока отговорност за решаването му и не приемат критиката на президента, че оставят хаос в енергетиката.

Препоръча му да обърне критиката си към ИТН, които са имали енергиен министър в кабинета.

"Не съжалявам, че издигнах Румен Радев като президент. Аз го издигнах персонално. Той дължи двата си мандата, особено първия, на БСП".

Корнелия Нинова, председател на БСП

Готвим се избори - влизаме с чисто лице, категорична е Нинова.  Готови сме с летящ старт в следващия парламент да започне, категорична е Нинова.