Добро Утро, Европа

Александър Симов, БСП: Нашият опит да съставим кабинет беше взривен

От Любомира Тонева Любомира Тонева Стажант

Нашата цел беше да направим правителство. В драматичните месеци, които идват, България се нуждае не само от правителство, но и от работещ парламент. Това заяви в "Добро утро, Европа" депутатът от БСП Александър Симов.

Аз твърдя, че нашият опит да съставим кабинет беше целенасочено саботиран, той беше взривен.

Александър Симов, депутат от БСП

"Има една красива коалиция между ГЕРБ, ДПС, "Възраждане" и "Има такъв народ", които решиха, че трябва да приключат този парламент с идеята след следващите избори ГЕРБ да стане приемлив партньор", смята Симов.

Според него, "Има такъв народ" са разрушили три поредни парламента и ги определи като "партия на разрушението".

"Има такъв народ" е проект, който обслужва интересите на олигарсите, на ДПС и на ГЕРБ. Както и на "Възраждане", което е причината да се съберат в толкова сладка коалиция.

Александър Симов, депутат от БСП

По думите на депутата от левицата най-хубавото нещо, което беше постигнато за тези две години, е санитарният кордон около ГЕРБ.

"Никой не иска да се доближава до тях, защото те са токсична партия и ще продължат да бъдат такава", категоричен е Симов.

Според него няма такова нещо като възможност за евроатлантическо мнозинство - тази опорка не съществува.

Всяка партия, доближила се до ГЕРБ, отива до политическото бунище, смята той. "Те са партия - вампир", категоричен е депутатът от БСП.

Симов отхвърля и идеята за експертно правителство. Заяви, че България точно в момента има нужда от ярък политически кабинет, който да управлява.

Законът за КПКОНПИ беше замотан в някаквъ наши вътрешни разпри, идващи основно от ИТН. Резултатът е, че една от най-смислените идеи не беше осъществена и ние плащаме цената. Но стана много ясно кой се страхува от КПКОНПИ и кой се страхува от Бойко Рашков, обясни Симов.

Вижте целия разговор във видеото.