Политика

Цветан Цветанов: Няма лек за правораздавателната ни система

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Смятам, че ще има правителство, въпреки нажежаването на политическата обстановка. Сега е моментът всеки да поставя своите условия и да извива ръце. За мен проблемът е виското недоверие в парламента, както и в изпълнителната власт. Това заяви в предаването "Добро утро, Европа" Цветан Цветанов, лидер на Републиканци за България и бивш вътрешен министър. 

Според него "Продължаваме промяната" по време на преговорите по ротацията в правителството няма да подходят за съставянето на коалиция. "Ще се държат дистанцирано, никой не говори в преговорите за мерките и промените, които трябва да се случат", каза Цветанов.  

"Не съм се чувал с Бойко Борисов напоследък. За голямо съжаление много от организационния живот в ГЕРБ отсъства", каза още Цветанов, който бе един от най-близките хора на лидера на ГЕРБ и отговаряше именно за структурите на партията в страната. 

"Няма лек, всичко е толкова сраснало, няма как да се избяга от всички тези зависимости", отговори бившият вътрешен министър на въпрос дали може да се подобри състоянието на правораздавателната ни система. 

Целия разговор във видеото.