Спорт

Спортният журналист Светлин Йочев: Между двама претенденти ще е съревнованието за президент на БФС

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Българският футболен съюз избира нов президент на извънреден конгрес. Кандидатите за поста са Димитър Бербатов, Георги Иванов - Гонзо, Димитър Касабов, Георги Градев, Георги Захариев, Петьо Костадинов и Манол Иванов. От Съюза обявиха, че изборният конгрес ще бъде излъчен на живо в YouTube канала на централата в отговор на за директно излъчване в името на прозрачността.

До извънреден избор се стигна след подадената оставка на Борислав Михайлов, който беше начело на Съюза в продължение на 18 години. Той се отказа от поста след протеста в София, на който полицията и футболни фенове се сблъскаха по време на срещата на националния отбор срещу унгарския и предизвикаха хаос в центъра на столицата.

"Според мен Касабов и Бербатов са основните претенденти за президент на Българския футболен съюз. Силно се надявам да има промяна в управлението на БФС. Над 500 клуба имат право да гласуват", заяви в студиото на "Добро утро, Европа" спортният журналист Светлин Йочев.

И в спорта, а и като цяло във всички други обществени сфери, трябва да мислим рационално, да не сме толкова арогантни, и така притискащи треньори, деца и пр. 

Целия разговор във видеото.