Спорт

УЕФА покани Борислав Михайлов на Конгреса в Париж

От Euronews България Euronews България
Borislav Mihaylov BGNES Подалият оставка президент на БФС Борислав Михайлов. Снимка: БГНЕС

Ръководството на европейската футболна централа (УЕФА) изпрати официална покана до подалият оставка като президент на Българския футболен съюз Борислав Михайлов за присъствие на предстоящия 48-ми редовен Конгрес в Париж на 8 февруари, това съобщи на сайта си БФС.

На събитието ше бъде разгледана промяната на Устава на УЕФА и плана на Александър Чеферин да остане начело за още един мандат.

"Ръководството на европейската футболна централа изпрати официална ВИП покана до Борислав Михайлов за присъствие на предстоящия 48-и редовен конгрес в Париж на 8 февруари."

"В писмо до изпълняващия функциите президент на Българския футболен съюз Михаил Касабов и изпълнителния директор Борислав Попов от Нион заявяват желанието си да посрещнат дългогодишния член на Изпълкома на УЕФА и настоящ председател на Футболната комисия на централата Михайлов както на общото събрание, така и на тегленето на жребия за стартиращия през септември турнир Лига на нациите", добавят от БФС.

Любопитното е, че Михайлов вече не изпълнява функции във футболната ни централа. Дългогодишният президент на БФС подаде оставка в края на ноември 2023 г. след протестите срещу неговото управление през последните 18 години. Едва в края на януари Търговският регистър отписа Борислав Михайлов като президент и вписа за и.д. Михаил Касабов.

На 15 март предстои конгрес за избор на нов президент на БФС, а до момента петима души обявиха своите кандидатури. Михайлов не е сред тях. Преди дни Йордан Лечков съобщи, че "конгрес може и да не се проведе".

 

Още спортни новини вижте във видеото: