Спорт

Борислав Михайлов вече не е президент на БФС – Търговският регистър вписа Михаил Касабов

От Euronews България Euronews България
Mihail Kasabov BGNES Михаил Касабов. Снимка: БГНЕС, архив.

Борислав Михайлов вече не е президент на Българския футболен съюз. По-рано днес Михаил Касабов официално беше вписан от Търговския регистър като изпълняващ длъжността президент на футболната ни централа, съобщи БГНЕС.

Това стана в 14:02 ч., а името на Михайлов беше заличено в Регистъра. Бившият вратар на националния отбор подаде оставка на 27 ноември 2023 г. След заседанието на изпълкома на 6 декември обаче от "Бояна" отказваха Михайлов да бъде отписан, а Касабов вписан. Стигна се и до отказ за вписване на поканата за изборен конгрес. След обжалване в съда от страна на Михайлов СГС разпореди поканата за конгреса на 15 март да бъде вписана.

Това решение обаче не е окончателно, тъй като има входирани четири жалби срещу вписването на Касабов и изключително важно ще бъде становището на съдиите от Софийския градски съд.

Членовете на Изпълкома - Емил Костадинов, Румян Вълков, Димитър Георгиев и Йордан Лечков, които само само преди 45 дни гласуваха "за" това Михаил Касабов да наследи Михайлов до предстоящия конгрес, вече са на коренно противоположна позиция. 

 

Още спортни новини вижте във видеото: