Цвят

Находка от морето: Италианец откри писмо в бутилка, подателят е на стотици километри

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Писмо в бутилка поставя началото на приятелство между двама души от различни държави и от различни поколения. Дарио Гранде открива необичайната находка, докато се разхожда на любимия си плаж.

Създадох силна връзка с морето, сякаш е един приятел, на когото мога да се доверя, с когото намирам отговори. Тази връзка продължава и днес вярвам, че морето е моят най-добър приятел.

Дарио Гранде, жител на Баколи

Бутилката плава от Балеарските острови, а писмото в нея е подписано от 11-годишно момче, което разказва за вълненията си.

Близо 2000 морски мили и три месеца по-късно - бутилката пристига на този плаж. В ерата на бързата комуникация в интернет и социалните мрежи - съобщението е сантиментално за този, който го изпраща, и за този, който го получава.

Често търся отговори в морето и в писмото на детето. Сякаш морето ми даде силен отговор и много ясно послание, което наистина ме трогна.

Дарио Гранде, жител на Баколи

След като писмото от бутилката попада в ръцете на Дарио, той решава да се свърже с родителите на детето.

„Бащата, освен че ми благодари, подчета колко важно за детето е изпращането на писма, като от старата школа“, споделя Дарио.

По неговите думи това поставя началото на дълго приятелство извън социалните мрежи:

„Надявам се един ден да отида до Майорка и да се срещна с него, да му стигна ръката, да му разкажа за моя живот и за моята земя, която вероятно прилича доста на неговата - със същите цветове, пейзажи и море.“

Разстоянието от плажа на 38-годишния Дарио до Балеарските острови по права линия е 850 километра.