Политика

ГЕРБ, ДПС, „Възраждане“ и БСП поискаха оставката на военния министър (Обновена)

От Euronews България Euronews България

Лидерите на ГЕРБ Бойко Борисов и на ДПС Делян Пеевски поискаха смяната на министъра на отбраната Тодор Тагарев. Причината - забавянето на доставката на БТР-ите за Украйна.

"Работата на министър Тагарев за мен се изчерпа - каквото и да напишат в този отчет, той работата не я е свършил. Това е неработещ министър, сега са му виновни заместник-министрите, МВР и всички останали, само той е на високи обороти. Толкова високи, че в секретно деловодство има доклад какво е свършил. Аз на негово място не бих отишъл в Киев при Зеленски, преди да съм изпълнил решенията на парламента", каза Бойко Борисов.

"Той не може да прати едни бронетранспортьори няколко месеца. Работа, която я свършихме с ГЕРБ и ДПС преди месеци. Всичко беше готово - подписано, направено - на 18 януари парите бяха осигурени, той до ден днешен нищо не е направил. И днес го гледам - жалка гледка, си обвинява заместник-министрите. Малко мъжко, да каже: "Аз съм виновен, не ги пратих". Ходи напред - назад, снима се само, нищо свършено за Украйна. Всичко, което е свършено за Украйна, го направи парламентът. Тагарев свърши една голяма нула", каза Делян Пеевски.

За оставката не само на Тагарев, но и на цялото правителство настоя и лидерът на "Възраждане" Костадин Костадинов. 

Няма да подам оставка, каза лаконично пред журналисти министърът на отбраната Тодор Тагарев. 

 

Вижте повече във видеото.