Общество

Съдия Цариградска съобщи, че е получила нова заплаха срещу семейството си

От Бетина Михайлова Бетина Михайлова Репортер

Съдията от Плевенския окръжен съд Владислава Цариградска обяви, че вчера е получила поредната заплаха срещу семейството си. Тя беше изслушана от временната парламентарна комисия за дейността на групата около Мартин Божанов – Нотариуса.

Заседанието започна със спорове за това кой кое място да заеме в залата. Първоначално съдия Владислава Цариградска категорично отказа да седне до прокурор Невена Зартова и зае място в близост до депутати. Впоследствие пък депутати от ГЕРБ се оплакаха, че не я виждат, защото не е седнала на удобно място. Гръцкият бизнесмен Йоаким Каламарис също категорично заяви, че не иска да сяда в близост до Зартова. В крайна сметка, след като бяха загубени повече 20 минути, изслушваните лица бяха разместени из залата.

Първа пред комисията се изправи съдя Цариградска, която заяви, че е жертва на сложно формирана, организирана атака. Тя съобщи, че заплахите срещу нея не спират, като последната такава е получила вчера.

По думите ѝ в заплахата е било записано: „Кажете ѝ на съдия Цариградска, ако не млъкне - и мъжът ѝ, и децата ѝ ще са с бетонирани крака на дъното на язовира“. Тя отбеляза, че за това е уведомено МВР.

На 19 февруари бях предупредена, че мълчанието е злато и, ако не млъкна, ще ми изкормят гениталиите.

Владислава Цариградска, съдия от Плевенския окръжен съд

Съдия Цариградска заяви, че трябва да се провери колко преписки и досъдебни и наказателни производства e имало срещу магистрати от 2010 година насам.

Този механизъм и тази мафиотска структура, която беше изправена и срещу мен, се случва с много сериозно политическо влияние, медийно участие, злоупотреба от страна на прокуратурата, както с бездействие, така и с репресивно разследване, както и със злоупотреба със специални разузнавателни средства или с частни копроматни банки“, подчерта съдията.

От своя страна, бившият ръководител на Софийската районна прокуратура Невена Зартова заяви, че тя не познава Мартин Божанов-Нотариуса, не е имала нищо общо с него и никога Софийската районна прокуратура не е оказвала чадър върху него и неговата дейност.

Тя определи нейното уличаване в този казус като „удобен момент за лов на вещици“ и определи себе си като изкупителна жертва.

 

Вижте подробности във видеото.