Свят

Шмигал: Руснаците плащат за един терористичен режим

От Euronews България Euronews България

"Не можеш да бъдеш изтощен, когато се бориш за бъдещето си." Това послание отправи към съюзниците си украинският министър-председател Денис Шмигал по време на посещението си в Токио.

При визитата си Шмигал се срещна с японския си колега Фумио Кишида. Двамата присъстваха на конференция за следвоенно възстановяване на Украйна. Въпреки подкрепата на демокрации от цял свят, Киев все още не разполага с достатъчно боеприпаси, за да се опълчи успешно на руската агресия. 

„Русия е терористична страна, режимът на Путин е терористичен. В момента се прилагат санкции срещу Русия. И ние молим да продължи прилагането на следващите пакети със санкции. Смъртта на Навални е едно от хилядите убийства на руснаци, които умират и на бойното поле в Украйна“, заяви Шмигал.

„От моя гледна точка това е цената за така наречените избори на Путин в Русия. Така че руснаците просто плащат своята цена за тези избори. Мисля, че това демонстрира по убедителен начин колко ужасен е автократичният и терористичен режим на Путин в Русия“, добави премиерът на Украйна.