Европа

Юлия Навалная: Главното, което можем да направим за Алексей, е да продължим да се борим

От Euronews България Euronews България

Съпругата на Алексей Навални - Юлия, публикува видеобръщение в социалните мрежи, в което обеща да продължи делото на починалия в петък опозиционен лидер в затворническа колония и призова опозицията в Русия да се обедини за свалянето на президента Владимир Путин от власт.

"Аз ще продължа делото на Алексей Навални. Ще продължа да се боря за нашата страна. И ви призовавам да застанете до мен. Да разделим не само мъката и безкрайната болка, която ни е овладяла и не ни пуска. Аз ви моля да разделите с мен яростта. Яростта, злобата, ненавистта към онези, които дръзнаха да убият нашето бъдеще... Не е срамно да направиш малко, срамно е да не направиш нищо. Срамно е да се оставиш да бъдеш уплашен", заяви тя.

"Главното, което можем да направим за Алексей и за себе си, е да продължим да се борим - повече, по-отчаяно и по-яростно от преди. Знам, че ви се струва, че е невъзможно, трябва да е повече. Трябва да се съберем всички в един силен юмрук и да ударим по този безумен режим, по Путин, по неговите приятели, по бандитите с пагони, по "готвачите" и убийците, осакитили нашата страна", заявява Навалная.

"Русия, свободна, мирна, щастлива, прекрасната Русия на бъдещето, за което моят мъж толкова много говори - ето това ни е нужно. Искам да живея в такава Русия, искам нашите с Алексей деца да живеят там. Искам заедно с вас да я построим. Именно такава, каквато си я представяше Алексей Навални. Пълна с достойнство, справедливост и любов", казва тя.

"Ние знаем заради какво конкретно Путин уби Алексей преди три дни. И скоро ще ви разкажем. Ние задължително ще научим кой именно и как именно е изпълнил това престъпление. Ние ще назовем техните фамилии и ще покажем техните лица. Но главното, което можем да направим за Алексей и за себе си, е да продължим да се борим", допълва Навалная.