Политика

Вяра Тодева, областен управител на София: Оставката ми не стои на дневен ред

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

Оставката на областния управител на София не стои на дневен ред. Това заяви Вяра Тодева в "Добро утро, Европа". След ротацията премиерът и вицепремиерът най-вероятно ще преразгледат работата на всички областни управители, допуска Тодева. И допълни, че има инвестиционен проект за Паметника на Съветската армия, като предстои документът ще бъде внесен в Министерството на културата. 

„Днес започваме геоложките проучвания на терена в Музея на социалистическото изкуство. Разрешението ни беше дадено в петък. Вече имаме два варианта за ситуационно разположение на фигурите и ако геоложките проучвания посочат, че е възможно да бъдат ситуирани там, ще се вижда и от улицата, така че възможно най-голям брой граждани ще могат да видя т този момумент“, обясни Тодева.

„Задължително ще има постамент – няма друг начин да бъдат разположени фигурите. А колко да бъде голям постаментът – това вече е въпрос на предложение от архитектите“, уточни тя.

„Моите действия се ръководят изцяло от закона. Това заседание не беше проведено по правилата, не беше даден законовият срок от 3 дни, за да могат всички общински съветници да се запознаят предварително с материалите и да формират своята воля. За мен нямаше никаква причина да не го върна“, така областният управител аргументира решението си да върне избора на председатели на комисии в Столичния общински съвет.

 

Цялото интервю вижте във видеото.