Общество

Кап. Васил Данов: У нас има много спящи клетки на Русия

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

„Смъртта на Навални беше предизвестена от кацането му на летището в Русия. Той е знаел какво го очаква. Но той се беше отдал на тази кауза. Той беше всичко онова, което режимът в Кремъл не е. Имаше доста други жертви на Путиновия режим. Но все пак е трагично, въпреки, че е поредният такъв случай.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ кап. Васил Данов от Атлантическия съвет на България.

Дори Тръмп да стане президент той няма да изпълни това, в което се зарича. Той хвърля емоционални фрази, зад които не стои политическа воля.

кап. Васил Данов, Атлантически съвет на България

„Тръмп не каза "аз ще", а каза "аз бих", тоест това е закана, която няма да бъде осъществена. Докато беше президент той каза, че би разсъждавал около темата САЩ да напусне НАТО. Тогава Конгресът гласува закон този въпрос да не може да се обсъжда от президента“, коментира кап. Данов.

Ние сме от застрашените зони, защото сме близо до Русия, но това не е най-страшният фактор. Най-страшното е, че нашето общество и държава е разядена от сталинистко, съветско и руско влияние.

кап. Васил Данов, Атлантически съвет на България

„Има твърде много спящи клетки на Русия, шпиони, агенти на влияние или пък просто носталгици по социализма, които индоктринираха своите деца и внуци, че сме живеели страшно добре тогава и че заради това трябва да сме близки с Русия“, подчерта кап. Данов и допълни, че има и български медии, които активно разпространяват руската пропаганда у нас.


Целия разговор вижте във видеото.