Общество

Радан Кънев: Крайно време е европейските лидери, които гледаха одобрително към Кремъл, да си отворят очите

От Euronews България Euronews България

Крайно време е европейските лидери, които гледаха одобрително към Кремъл, да си отворят очите. Това заяви евродепутатът Радан Кънев по повод внезапната смърт на Навални. По време на пресконференция за отчитане на мандата си, евродепутатът коментира още ротацията на властта и предстоящите евроизбори. 

Надявам се ротацията на кабинета да се случи и да случи така, както е договорена. Това е важен измерител на стабилността в българското управление и на българските институции в тази крайно нестабилна международна среда, в която живеем, заяви Кънев.

Според него е важно ротацията да се случи, а Мария Габриел да стане през март министър-председател, както и да се ускори и подобри работата на парламентарното мнозинство у нас.

С мен е обсъждано участието ми в листата за европейските избори до степен, че аз имам подкрепата на моята партия – „Демократи за силна България“, да бъде водещ неин кандидат в рамките на листата, посочи още Радан Кънев.

Привърженик съм на обща листа във формат „Продължаваме Промяната - Демократична България“. Подреждането на тази листа е изцяло отговорност, задача и правомощие на лидерите на коалицията, каза още той.