Спорт

Супербоул: Милиони очакват старта на последната игра от първенството по американски футбол

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Големият финал на първенството по американски футбол започва до броени часове. Този път домакин на Супербоул е Лас Вегас, където един срещу друг излизат отборите "Канзас Сити Чийфс" и "Сан Франциско Фортинайнърс". 

Най-нетърпеливите фенове на Националната футболна лига на САЩ вече посетиха специална зона, посветена на предстоящата игра. Хората се състезаваха едни срещу други, а някои успяха да се снимат и с трофея на първенството. 

 

В неделя ще бъда със семейството. Ще гледаме играта и ще се забавляваме. Дано "Чийфс" да спечелят.

Исая Побока, жител на Лас Вегас

Невероятно е да си във Вегас. Има много неща за правене и за гледане, да дойдеш тук и да подкрепиш отбора си. Наистина е добре.

Доналд Матюс, жител на Мемфис

Супербоул е едно от най-големите спортни събития - най-евтиният билет за място на стадиона струва няколкостотин долара, а най-скъпият може да се окаже десетки хиляди, особено ако бъде закупен в последния моментОсвен това събитието е и едно от най-привлекателните за рекламния бизнес заради високата гледаемост.

А концертът на полувремето е един от най-очакваните през годината. Този път на сцената се качва Usher, който трябва да събере в около 15 минути творчеството от 30-годишната си професионална кариера. Самият той намекна, че в шоуто му ще има и гост-изпълнители. Именно това очакват и най-големите му почитатели.