Спорт

"Сакраменто" срази шампиона с помощ от Везенков

От Георги Георгиев Георги Георгиев Стажант

Сакраменто победи със 135:106 шампиона в НБА "Денвър". Александър Везенков игра близо 16 минути за успеха, като завърши с 6 точки, 1 асистенция и 1 открадната топка. Той вкара два от седемте си опита за стрелба, като и двата бяха от тройката.

Първата четвърт беше равностойна, като Везенков влезе в игра в края ѝ. Българинът остана на игрището в началото на втората, когато реализира втората си тройка. Към края на частта "Сакраменто" натрупа аванс. След почивката "кралете" продължаваха да имат предимство и увеличиха разликата. Везенков влезе отново в края на третата част и остана в началото на четвъртата.

Най-резултатен за успеха на "Сакраменто" с 23 точки беше Малик Монк. Домантас Сабонис направи поредния си "трипъл-дабъл", като завърши със 17 точки, 17 борби и 10 асистенции. Кийгън Мъри също добави 17 точки. За "Денвър" Никола Йокич завърши с 23 точки, 8 борби и 7 асистенции.

С успеха "Сакраменто" се изкачи на шесто място в Западната конференция на НБА, като има 30 победи и 21 загуби. "Денвър" е на четвърто място с 36-17.

Следващият мач на "Сакраменто" е срещу "Оклахома" в неделя.

Още спортни новини във видеото.