Политика

Владислав Панев, ПП-ДБ: Не съм сигурен, че ядрената енергетика е бъдещето на България

От Диана Радева Диана Радева Водещ

„Не съм сигурен, че ядрената енергетика е бъдещето на България. Ако това, което казва г-н Манов при вас отговаря на истината, не мисля, че трябва да се занимаваме с енергетика.“ Това сподели в „Добро утро, Европа“ депутатът от ПП-ДБ Владислав Панев.

 

Ето какво още каза той:

Бюджетът на София е два милиарда лева. В дружества като "Топлофикация" или градския транспорт възможностите за кражби са големи, така че е съвсем възможно да има разговори за купуване на общински съветници в Столичния общински съвет.

За мен би било прецедент, ако правителството падне в спор за това кой да е външния министър.

Би било доста странно да останем без ротация, едва ли ще се стигне до този сценарии. Кой ще отстъпи ще видим следващата седмица. Министерства бол.

Беше смислено да се напише програма досега за да знаем какво ще вършим през следващите 9 месеца. Има смисъл в това, не да се караме за един министър.

Преди се е записало Денков да е министър на образованието след ротацията, но нещата се променят.

България има сериозни приоритети, ако рационализмът надделее ротация ще има. Имахме сериозни резултати в първите 9 месеца - приемането на промените в Конституцията, приемането ни в Шенген и т.н.

Аз очаквам реформи, които да направят българската икономика по-способна. След 10 дни затваря ТЕЦ "Марица Изток" 3, ако искаме да имаме централна роля в енергетиката на Балканите, както и, ако искаме евтино електричество за домакинствата трябва да има прозрачно управление на държавните енергийни компании. ПАВЕЦ "Чаира", заводите за батерии и т.н. Усилията на правителството в първите 9 месеца бяха насочени към ПВУ, Украйна, съдебна реформа и т.н.

 

Цялото интервю вижте във видеото.