Култура

"Разговори с невидимото": Изложба на Росен Карамфилов в продължаващия диалог с баща му

От Euronews България Euronews България

Росен Карамфилов - писател, поет, музикант, а вече и художник, представи в София първата си самостоятелна изложба. Той е син на един от големите български художници Кольо Карамфилов.  Росен Карамфилов се определя като свободен дух с четка в ръка. Призванието му е изкуството във всяка форма. 

Тази изложба се казва “Разговори с невидимото“, а невидимото е именно онази материя, която не можем да видим с очите си, но можем да почувстваме със сетивата си. Именно това е моето рисуване. Аз, когато рисувам се свързвам с едни горни нива. Именно с моята вътрешна интуиция, с вътрешния ми усет, с вътрешното ми усещане за красиво и всички тези картини са крайния резултат. Бих казал, че моето рисуване е именно резултат от сетивност. Аз имам силна сетивност, разказва творецът.

“Време е тези картини да бъдат видяни на живо. С истинските им цветове, със същинските им приливи и прелети. Те са важни, не аз.” казва Росен Карамфилов. Изложбата е достъпна за посетители до 6-ти февруари в галерия Интро в София.