В темпото на Кари

Цанко Цанков: Тренирам усилено за предстоящите плувни маратони | В темпото на Кари

От Карин Околие Карин Околие Водещ

„В момента се намирам на високопланинския спортен комплекс Белмекен, където провеждам основната част от моята подготовка за предстоящите плувни маратони през тази година. Тук съм за период от 17 дни. Ежедневно провеждам много тежки тренировки в басейна. Средно около 5 часа на ден тренирам. Също така провеждам ежедневно тренировки на сушата, в фитнес залата.“

Това каза за „Темпото на Кари“ първият българин преплувал два от 7-те най-трудни плувни маратона на планетата – Цанко Цанков. Неговата голяма цел е да завърши успешно всички плувни маратони от Ocean 7.

„Мотивацията ми за плуването в открити води и конкретно за 7-те най-трудни плувни маратона в света е такава, каквато е за всеки един спортист в неговия спорт. А именно – целта на всеки един спортист е, че той е на на път да постигне постижение в спорта, което до този момент не е било правено или да запише и да остави своето име в историята на спорта, който практикува. Сега аз имам този шанс и тази възможност при най-трудните плувни маратони в света да не са завършвани от българин и източноевропеец. Така че всяко едно плуване, което аз успешно реализирам за България, е нещо, което до този момент не е било правено“, каза плувецът.

 

Вижте целия разговор във видеото.