Култура

„Докато смъртта ни раздели“: Илюзии и истини за любовта и изневерите

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

Две вдовици, изправени пред истината за „възкръсналия“ си съпруг – това е основната сюжетна линия в пиесата „Докато смъртта ни раздели“. Повече за черната комедия разказаха в студиото на „Добро утро, Европа“ актьорите Роси Русева и Робин Кафалиев и режисьорът Бойко Илиев.

„Виждате, че ценностите се разместиха в последните десетилетия. Мъжете търсят други форми на оцеляване. Някои са по-драстични, други по-малко. В представлението виждаме мъж, който живее живота си на гърба на другите, без да прави нищо“, сподели Кафалиев.

„Две бивши съпруги се карат за него, а него го няма – много битова комедия. Карат се, прегръщат се и така. Стана страхотно представление. Има много забавни мигове в него“, каза Русева.

„Празнотата в тези две съпруги я има, въпреки, че тази смърт е мнима и те размишляват имало ли е любов изобщо. Тук става въпрос за опита да намерим наистина къде е срещата и хармонията, онова, което през целия си живот се опитваме да слагаме на везни – кой е прав, кой е крив в брака“, добави режисьорът Бойко Илиев.

 

Целия разговор вижте във видеото.