Euronews Music

Владимир Михайлов с ТВ премиера на първата си самостоятелна песен

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

Хората много добре знаят, че аз участвам в най-различни музикални проекти. Имам моята банда Rewind, с която излезе друг вариант на това парче в нашия албум, но сега го завършихме във вариант "Някой", която песен е моя самостоятелна и се явява като първа такава. Създадохме и мой канал в YouTube. Първата телевизионна премиера на "Някой" е при Вас.

Това каза в рубриката Euronews Music музикантът и актьор Владимир Михайлов.

Радвам се, че работих с Петър Рангелов, нашия китарист, с който работим и в Сленг. Той направи и предната песен и на Сленг като основен музикален продуцент, тя се казва "Изгубен". А по "Някой" работих и с Мартин Профиров, който е пък нашия барабанист, с който също работим често. Те двамата успяха да стигнат чрез аранжимента до този звук, който супер много ми допада. Видеото направихме с Кирил Добрев, когото музикалните фенове познават от "Булгара" и CMF (Cinga Manga Funk). Той е режисьор на няколко наши видеоклипа. По видеото работих и с оператора на сериала "Братя" - Гошо Гвоздев, който беше зад камерата и за видеото към саундтрака на сериала - "Сякаш съм там" на Rewind. Той направи отново прекрасни кадри. И съм много щастлив, че този екип, който се оформи около мен действа толкова добре заедно. За мен просто е удоволствие да видя целият този резултат.

За видеото използвахме и кадри от концертите от лятното ни турне, където Кирил пък беше отговорен за звука. Това е много личен проект. Тази случка екранна с моята съпруга - Миша, тя дава смисълът на текста и на видеото. Емоцията в него. Друга дама, която ми е много на сърце - Йоана Темелкова, тази песен стана част от нашето общо представление - "Аз и ти преди ние". Ние го играем. Следва представление на 18-ти януари. Всички билети са продадени за него. Но на 14-ти февруари може би все още може да се намери някой билет. Играем го в CityMark. По много интересен начин Йоана изпълнява това парче там.

Много ми е на сърце да ми се случват разнообрази проекти. Затова правя толкова много неща. Така ми се стече живота, че не се налага да разделям всичките неща.

Участвал съм в три постановки по произведения на Андрю Лойд Уебър - "Фантомът на операта" - в главната роля на Фантома, и две постановки на Иисус. От друга страна беше много интересно, когато правеха подбора за артистите за "Клетниците". Тогава дойде оригиналната фирма, която държи правата за целия свят. Те лично искаха да си изберат артистите. Аз бях първият избран артист от тях, и това беше наистина голям комплимент за мен. Не всеки ден се случва да те одобряват за такива роли.

С Equinox не стигнахме до челната 10-ка на Евровизия, но тогава ни дадоха награда за най-добро сценично представяне и за най-добра песен. Бяха гласували повече от 100 човека, които работят за фестивала. Аз много се радвам за тези успехи. Имаме добри артисти, имаме добри songwritier-и, добри продуценти. Надявам се все повече да имаме сцена. Хората много се отвориха към авторските концерти, което е и смисъла на всичко, което правим ние.

При мен мотивацията идва от самото правене на нещата. Театъра, киното, писателите, всички казват едно и също нещо. Правя това което правя, защото не мога да не го правя. Плановете ми за година се свеждат до това да направим още концерти. Няма да чакаме лятото, а започваме отсега. Очаква ме и следваща песен като Владо, следваща песен със Сленг. Доста често се изявявам и като гост на концертите на P.I.F. Надявам се и тази банда да има дълъг творчески живот.

Надявам се, че тази година ще намеря време за повече почивка и време за семейството и баланса между това и работата ми.

Вижте цялото интервю във видеото.