Музика

K.LINA: Имам доста песни, които подготвям, римейкът на "Гот е!" дойде след като бях на концерт на братя Аргирови

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

"Имам доста песни, които подготвям. В момента работя по 10 дема, които записвам. Посоката на музиката ми е по-скоро в стил "Горчива дъвка", не толкова "Гот е", просто тук нямаше как да направим песента по-dark или по-мистериозно. Аз обичам повече да правя dark-pop, така му казвам. Идеята за римейка на "Гот е!" дойде, след като бях на концерт на братя Аргирови". Това каза в #EuronewsMusic певицата K.LINA, която представи новата си песен премиерно в ефира на Euronews Bulgaria и Радио Euronews Bulgaria. 

 

Ето какво още сподели тя:

Идеята за римейкът, който направихме на "Гот е!" се роди докато бяхме на концерт на братя Аргирови в Пловдив миналата година. Бях изключително впечатлена от музиката, шоуто, както и от различните поколения, които бяха на концерта. Имаше хора от всички възрасти. 

Аз съм родена година след като всъщност тази песен е излязла. Режисьорът на видеото е бил на една година. Бяха много щастливи, че работят по новия вариант на песента с млади хора като нас. Шегуваха се, че не разбират половината от думите, които казваме, защото използваме чуждици. Беше им много забавно. Останаха до края на снимачния ден с нас. Мислех си, че няма да им се стои повече от 3-4 часа, а те стояха, снимаха се с мен на всички сетове от видеото, които бяхме предвидили. 

Сценографията и режисурата са направени изцяло от Румен Русев, който е и мой приятел. Той надмина себе си, а актьорите са наши приятели, които се погрижиха и за хубавите кадри, и за доброто настроение.

Запознах се с братя Аргирови, аз им предложих да направим този проект. Пуснах им неиздавани мои песни, те много харесаха текстовете, музиката. Много са много лежерни и приятни за общуване хора. Даже ми позволиха да ги облека със златни панталони във видеото с пайети. Аз се занимавах със стайлинга, това е друга моя страст. Бях притеснена дали ще ги облекат, но те се съгласиха и смятам, че се получиха страхотни визии.

Аз работя с един музикален продуцент от Италия - Илия Замбулин. С него работим от 1г. и обикновено работим в България, но за тази песен ходих до Милано, където той работи. Исках песента да стане по-бързо. Беше много интересно, че той нацели настроението много добре без да разбира текста. По мелодията и текста работих и аз, докато той правеше аранжимента.

Определено братя Аргирови имаха изисквания по този проект. В оригиналната песен във втория куплет нямаше толкова барабани, басът не беше толкова силен. Искаха песента да има възможно най-много сила. В изпяването, в аранжимента, в моите вокали исках да има обработка, да звучи по-модерно, по-електронно. Доволна съм от финалния резултат.

Имам доста песни, които подготвям. Имам около 10 дема, които в момента реализирам - записвам вокали, микс и т.н. Посоката е по-скоро в стил "Горчива дъвка", не толкова "Гот е", просто тук нямаше как да направим песента по-dark или мистериозно. Аз обичам повече да правя dark-pop, така му казвам.

Пробвах в "Горчива дъвка" да направя рап частта, ходих няколко пъти в студиото да записваме, но прецених, че това не е за мен и поканих F.O., който е много добър мой приятел. Правили сме песен и с неговата съпруга - Peeva. Те са мои ментори в българската музика. Много ми помогнаха, когато се завърнах от Англия. Мотивираха ме да пея на български, на английски, да пробвам различни стилове. Много съм благодарна за тяхната подкрепа. 

Работя с MUZE за дистрибуцията на моята музика, но иначе като продуциране на проектите си ги правя сама нещата. Вярвам, че в началото на кариерата всеки изпълнител трябва да показва лоялност към хората, които са му помогнали да направи първите крачки. Говоря в музикално отношение и видео екипа, с който той работи.

Заминах за Англия да уча бакалавър и бизнес специализация по маркетинг и след първата година кандидатствах в музикалната академия в същия град. Приеха ме и исках да се преместя, та завърших бакалавър по бизнес и бакалавър по композиране на музика (songwriting). Направихме си група, доста неща научих там. Ходехме по барове в Лондон да свирим и пеем по места, където са започнали Rolling Stones и  Amy Winehouse. Беше много забавно, защото си излизаш от зоната на комфорт.

През 2024г. ми предстоят нови колаборации. Много научаваш за себе си, когато работиш с други хора. Много е важно изпълнителите да се подкрепят, да има мрежа между тях, да не си завиждат и да се карат. Ще имам колаборации и с жени и с мъже. Ще имам и самостоятелни песни. Искам да ги редувам, ако мога. Развълнувана съм. Вчера завършихме последната песен по която работех. Чудя се дали да я пусна сама или да поканя някой в нея, но ще реша скоро.

 

Цялото интервю вижте във видеото.