Култура

VICTORIA: Влизам в 2024 г. с 4 напълно готови песни, очаквам следващото ми парче да излезе през февруари

От Веселин Вълчев Веселин Вълчев Продуцент

"Идеята за този римейк на "All I Want For Christmas Is You" на Mariah Carey дойде от моя лейбъл - Warner Music - Полша. Тази песен се слуша из целия свят в момента. В доста плейлисти на музикалните платформи е номер 1 в различни държави и това много ме радва. 2023 г. беше година с много обрати за мен. Имаше много изненади. Влизам в 2024г. с 4 написани и напълно готови песни. Предстои ми да ходя на още лагери и да пиша нова музика. Февруари очаквам да излезе следващото парче."

Това каза в "Euronews Music" най-слушаният български изпълнител в Spotify за 2023 г. - Виктория Георгиева.

 

Ето какво още сподели тя: 

Идеята за този римейк на "All I Want For Christmas Is You" на Mariah Carey дойде от моя лейбъл - "Warner Music" - Полша. Те се свързаха с мен и ми казаха, че имат идеята да го направим за края на годината, говорихме за това в началото на 2023г. Тогава реших, че има много време. Реших, че искам друга песен да е, но те много натиснаха да бъде точно тази. Исках една доста скорошно направена песен, която ми е много любима, пак е коледна. Смятах, че много ми пасва като стил. Тази на Марая Кери я знаем всички. Малко е нож с две остриета да направиш различна версия, защото не се знае как хората ще я приемат.

Моето условие да изпея тази песен беше, ако тя има друг аранжимент. Цялата тази жизнерадостност, пълният с инструменти и бийтове аранжимент, който е нейният не ми пасва. После те ме свързаха с полския пианист Aleksander Dębicz. Той ми изпрати по e-mail версия, която е направил. Аз я чух и си казах, че вървим в правилната посока. Записах демо, изпратих им го, те пък много го харесаха и решихме да я завършим лятото.

Целият екип на Warner много харесаха този кавър, след което ми казаха, че искат видео. Ние започнахме да мислим всякакви варианти. Да снимаме ли, да не снимаме ли. В края просто решихме, тъй като е свързано с празниците, и ще е по-реалистично цялото преживяване докато слушаш песента да гледаш мои моменти от живота ми. Това са случки от детството ми до наши дни. Останах много изненадана от всички положителни мнения. Тази песен се слуша из целия свят в момента. В доста плейлисти в различни платформи е номер 1 в различни държави и това много ме радва.

Много е лично видеото. Когато тръгнахме да го правим си казах, че нямам толкова клипове. Oбикновено в ежедневието ми си правя повече снимки, а ако са клипове по-често снимам други хора, не мен. Когато започнах да ги събирам 1 по 1 режисьорката ми - Виктория Караколева ми каза, че са предостатъчно. Тя го направи и като го изгледах за първи път толкова много плаках... Просто защото си представях, че ще стане такова, защото й имам огромно доверие, но все пак не очаквах да бъде толкова емоционално. Получи се много красиво. До този момент не бяхме правили нещо такова, Обикновено винаги снимаме професионални видеа. Всичко е премерено и изчислено, винаги е най-доброто и напудрено. Но аз съм човек, който не се счита за повече от останалите и колкото по-естествен си според мен, толкова повече хората се свързват с теб, според мен, защото осъзнават, че си един от тях.

Не съм от хората, които много празнуват по празниците. Винаги все пак гледам да съм покрай семейството ми на Коледа. Не съм пропускала година, в която да не съм се прибирала във Варна по това време. И тази година няма да пропусна. Ще бъда с майка ми за да ни бъде уютно и приятно заедно. Аз съм вегетарианка и си ям постно по принцип. Никой не се занимава с моята храна, аз си я приготвям винаги и всеки си хапва каквото му харесва.

След излизането на "Bloom" ходих в Швеция два пъти. Пътуването до Лондон остана за другата година. Много съм щастлива, че се получи така. С всяко ходене до Швеция усещам страната още по-добре.

Ако на изпълнителите у нас им идва да пеят на български, нека го правят. Пеенето на български просто е трудно, защото езикът ни е ръбат, докато на английски, това е най-говореният език в цял свят, и това е много по-лесен начин да достигнеш до по-масова публика. Затова го правя на английски. С едно изречение там можеш да кажеш 10 неща, докато на български, ако искаш да кажеш нещо малко по-завъртяно трябва да го кажеш с 5 изречения. Това е точно обратното на английския. И се стига до един момент в който е огромно предизвикателство да пишеш на български и да не звучи толкова Балканско. Нищо против Балканската музика, но когато правиш поп и искаш нещо да излезе извън пределите на страната, то не трябва да звучи така.

2023г. беше година с много обрати за мен. Имаше много изненади. Започна така, че сякаш нищо не се случваше, а в края на годината не можах да смогна с всичко случващо се. Благодарна съм, защото не очаквах да се развие така. Когато нищо не се случва изпадаш в зимен сън като мечките, и когато започнат да се случват много неща изведнъж - човек грейва. Влизам в 2024г. с 4 написани и напълно готови песни. Предстои ми да ходя на още лагери и да пиша нова музика. Февруари очаквам да излезе следващото ми парче.