Спорт

Бербатов настоява Касабов да бъде вписан в Търговския регистър, за да има легитимен конгрес

От Euronews България Euronews България
Berbatov

Димитър Бербатов призова Търговския регистър да изиска Михаил Касабов да бъде вписан като представляващ Българския футболен съюз (БФС) до провеждане на конгреса. Това до момента не се случва, а оставката на Борислав Михайлов е подадена, гласувана е от изпълнителния комитет на БФС, избран е Михаил Касабов като вр.и.д. президент и той трябва да бъде вписан задължително, коментира Бербатов пред журналисти в Благоевргад, предаде БТА.

Това трябва да се случи като при предната оставка, когато Касабов беше вписан, ситуацията е абсолютно идентична, посочи Бербатов. По думите му въпросите защо това не се случва са към ръководството на БФС, но, според него, това е възможност впоследствие да се обжалват решенията на бъдещия конгрес.

Преди три дни стана ясно, че поканата за конгреса не е вписана в Търговския регистър заради пропуски в документите. Изпълнителният директор на БФС Борислав Попов обаче заяви, че не се притеснява за провеждането на форум, като подчерта, че уставът на футболния съюз не изисква вписването на Касабов.

Димитър Бербатов бе днес в родния си град, където посети училището, в което се е учил – Седмо СУ „Къзман Шапкарев“. Във многофункционалната зала училището бе открита изложба с емблематични моменти от неговата футболна кариера. Експозицията е създадена от Асоциация „Докосни дъгата“. 

Пред учениците в Благоевград Димитър Бербатов разказа за мечтите си като дете, голямата цел – футбола и пътя до едни от най-добрите клубни отбори в света. Бербатов разказа и за трудностите, усилията, страховете и тяхното преодоляване. Децата от своя страна питаха за кариерата му, за други световноизвестни футболисти, за мечтите и най-щастливите му моменти.

 

Още спортни новини вижте във видеото: