Ексклузивно

Димитър Бербатов пред Euronews Bulgaria: Стоя сам зад себе си за президент на БФС

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

Държавата не иска да работи с настоящото ръководство на БФС. Тоест, те няма как да видят проект за нов национален стадион.“ Това каза в интервю за Euronews Bulgaria кандидатът за президент на Българския футболен съюз Димитър Бербатов.

Държавата трябва да е партньор на футболния съюз, за да може да се осъществи този национален стадион, категоричен е той.

Бербатов увери, че има човек в екипа си, който отговаря точно за това, но не уточни къде смята да бъде новият стадион, за да не му откраднат идеята. Но посочи, че центърът на София не е най-удачното място.

 

Ето какво още каза той:

Ние неистово се опитваме да покажем това, което се е случило с натрупване през последните 18 години. Това е основната борба. Когато няма мандатност на един президент, безграничната власт води до това всичко във футбола да изглежда с главата надолу.

Не мисля, че някой може да стои зад мен – аз си стоя сам зад себе си. И мога да си позволя да провеждам кампании, да пътувам из страната.

Аз и моят екип представяме идеите си. И впоследствие самите клубове ще преценят дали заслужавам тяхното доверие.

Конгресът трябва да бъде честен, клубовете не трябва да бъдат малтретирани вербално, да им се оказва натиск, за да гласуват за някого. Дали аз ще бъда по-добър или не – ако се стигне дотам, времето ще покаже.

 

Цялото интервю вижте във видеото.