Икономика

В Лас Вегас се провежда изложението за потребителска електроника

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Тази седмица технологичната общност поглежда към Лас Вегас и годишното изложение за потребителска електроника.

Хиляди компании разполагат щандовете си на площ, която се равнява на 43 футболни игрища. А една от основните теми е изкуственият интелект, който вече може да следи и здравословното ни състояние само след едно селфи. 

 

Изкуственият интелект има голяма роля. Използваме т.нар. емоционален изкуствен интелект. Вземаме физиологични и психилогични биомаркери и ги използваме, за да разберем повече за здравословното ви състояние в реално време.

Винс Трейлър, NuraLogix

Изкуствен интелект се използва и в Космоса.

 

Изкуственият интелект е много важен, защото работим с астронавти и той събира данните. Основна и огромна стъпка е, че подготвяме изкуствения интелект като психолог за астронавти на Марс.

д-р Елиз Джабес, Coreod Space

А на Земята - правителствата опитват да балансират между изкуствен интелект и защита на личните данни. 

 

Трябва да приветстваме промяната. Трябва да сме готови за промени. Компаниите и държавите, които го направят, ще бъдат победители.

Гари Шапиро, Асоциация за потребителски технологии

Паскал Дейвис, Euronews: Това кресло не просто масажира тялото, но и го укрепва, защото разполага с първата по рода си технология, която раздвижва краката независимо един от друг. Това е едно от достъпните неща на изложението, на което се очаква да има 130 хил. посетители.