Общество

БСП алармира: Знамето на Рожен се разкъса, Радев да го подмени

От Euronews България Euronews България
Zname Rozhen FB Снимка: БГНЕС

Знамето на 111-метровия пилон в Рожен е започнало да се разкъсва по краищата си. За това сигнализират от организацията на БСП в Смолян. Те използват повода и да отправят директна атака към президента Румен Радев, който беше основен инициатор на проекта.

„Детайл е, че държавни фирми бяха принуждавани да даряват, за да се реализират пропагандните цели на президента“, припомнят социалистите.

„От последните медийни публикации по темата за пилон „Рожен“ става ясно, че близкият до Радев Симеон Караколев възнамерявал да свика съвет, за да се реши съдбата на съоръжението през студените месеци. Първо, издигаме пилон, после се чудим какво ще го правим“, посочват от БСП и предупреждават, че до края на зимата скъсванията ще се увеличат заради тежките атмосферните условия в планината.

Социалистите призовават президентството да покрие разходите по смяната на знамето.

„Има едно достойно решение на проблема с поддръжката – след като патрон и инициатор на проекта бе президентът Румен Радев, президентската администрация да бъде ангажирана с подмяна на знамето поне два пъти в годината, или когато е необходимо. Средства в бюджета на Президентството ще се намерят. Ако трябва, да намали огромния брой съветници и секретари. Това е достойното решение. Ако ли пък президентът се скрие или дистанцира, това означава, че за пореден път е използвал родолюбието на българина за собствените си цели. Президентът дължи отговори. Разкъсаното знаме е символ на служебната му власт“, се казва още в съобщението на общинските съветници на БСП в Смолян.