Икономика

Цените на хотелите в Париж се утроиха заради Олимпиадата

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор

Олимпийските игри в Париж започват след половин година, но цените на хотелите във френската столица вече се утроиха. Стаите за датите около спортния форум през лятото може да струват от 200% до близо 500% повече в сравнение с останалите дни от годината.

"Радваме се, че дойдохме в Париж сега, защото не бихме го направили по време на Олимпиадата", коментира туристка. Друга пък каза, че за най-голямото спортно събитие през тази година през лятото, няма да посети града, тъй като "цените са твърде високи."

Средната цена за една стая е тройно по-висока за нощувката между 26 и 27 юли заради церемонията по откриването на Олимпийските игри.

 

 

Обичайно средната цена за класическа стая е 330 евро и нараства до 530 евро в началото на Олимпиадата, около 26 юли... Все още се ориентирам спрямо конкурентите ми в района. Опитваме да се възползваме максимално.

Шарлин Пелетие, собственичка на Hôtel du Muguet

Преди Олимпидата властите във Франция ще проверят цените в 10 хил. хотела и ресторанти в цялата страна. Очаква се близо 16 млн. туристи да посетят Париж по време на едно от най-очакваните спортни състезания.

А преди това, френската столица се готви и за друго грандиозно събитие - четири последователни концерта от световното турне на Тейлър Суифт, които ще се проведат в средата на месец май.