Спорт

Спортен журналист: Демонстративният мач показа какво представлява Григор Димитров за света на тениса

От Николай Лефеджиев Николай Лефеджиев Водещ

По покана на най-успелия български тенисист Григор Димитров у нас пристигна суперзвездата Новак Джокович. Двамата големи изиграха демонстративен мач пред българската публика. Впечатления от събитието и значението му за българския тенис коментира в ефира на "Добро утро, Европа" журналистът от "Евроспорт" Николай Драгиев.

"Това беше наистина огромно събитие за всички, които обичат тениса, за българската общественост. Видяхме колко знаменитости имаше в залата и видяхме какъв интерес имаше изобщо към това събитие. Факта, че Григор успя да докара в България такава звезда като Джокович. Тук искам да отворя една скоба, защото Джокович не просто е най-великият тенисист на нашето съвремие, той е един от най-великите спортисти изобщо", отбеляза Драгиев.

"Той така остана много приятно изненадан от това благоразположение, любовта на българската публика и към него, и към Григор Димитров. И се вписа по един чудесен начин в тази шоу-програма", отбеляза той.

"Фактът, че Григор и неговият екип успяха да организират това събитие, говори много за това какво представлява той в света на тенис", посочи Драгиев.

 

Целия разговор вижте във видеото.