Цвят

Пощенската кутия на Дядо Коледа: Какво си пожелават децата?

От Euronews България Euronews България

Пощенската кутия на Дядо Коледа, отдавна вече отвори за писмата с желания на малки и големи. Пет дни преди Рождество, в помощ на джуджетата „Български пощи“ все още приемат писмата до Добрия Старец, за да може желанията на децата да достигнат Северния полюс по най-бързия начин.

Имало едно време в една далечна страна, на Северния полюс, живеел усмихнат белобрад старец, заедно със своите елфи и джуджета. Всяка година той се качвал на вълшебната си, летяща шейна и носил подаръци на послушните деца. Това гласи приказката за Дядо Коледа, стара, колкото света. В нея и до днес вярват и малки, и големи.

От „Български пощи“ разказват, че сред най-честите пожелания на децата са, тези за семейно здраве, щастие и благополучие.

„Децата най-често си пожелават, пожелания както за себе си, така и за семейството си. Пожелават за своята майка, сестра, братче, сестриче. Пожелават си положителни емоции, здраве, любов… Миналата година получихме над 18 хиляди писма, тази година очакваме те да са много повече, тъй като имам информация от пощенските станции, че децата са много повече“, казва Тереза Петрова.

Всяка година „Български пощи“ организират конкурс за най-красиво писмо на децата до белобрадия старец. 

Те ще получат отговор лично от Дядо Коледа, най-красивите писма ще получат и подарък, но децата, които изпуснат срока и изпратят своите писма по-късно, също ще получат отговор от Дядо Коледа.

А забавни писма също не липсват.

„Едно момченце, беше написало, че баща му иска неговата дъщеря да си намери ново гадже, но, ако това не може да бъде осъществено от Дядо Коледа, да му донесе една... самобръсначка“, разказва още Тереза.

И така 5 дни до Коледа, всички очакват своите подаръци от добрият старец.

Репортаж на стажант репортера Виолета Стоянова.