Цвят

Дядо Коледа тръгва на път

От Тодор Драганов Тодор Драганов Международен редактор

Дядо Коледа скоро тръгва на път. Остава по-малко от седмица до Коледа и той е зает с подготовката за големия ден. Смята се, че столицата на Лапландия Рованиеми, във Финландия, е официалният дом на Дядо Коледа и неговите малки помощници. Тя е разположена близо до Полярния кръг, където през зимните месеци снегът покрива всички дървета. Посетителите могат да се срещнат лично с човека в тематичния парк, посветен на Дядо Коледа.

Има много работа преди Коледа, но тук имаме много умни и трудолюбиви елфи, които си вършат задълженията. Аз просто се срещам с хората тук и се забавлявам преди Коледа.

Дядо Коледа

Анабел и Александра, които живеят в Обединеното кралство, са на посещение в Лапландия само няколко дни преди Коледа. Анабел се надява да попадне в списъка на добрите деца, затова вече е поискала кученце. Повечето посетители на селцето на Дядо Коледа са семейства с деца. Те споделят, че именно от неговия офис Дядо Коледа започва да разнася подаръците по целия свят. Но посещението му е гарантирано само ако сте в "добрия" списък.

 

Мисля, че децата винаги знаят дали са в списъка на "добрите" или на "лошите". Те винаги знаят за себе си. И аз често ги питам и те са доста честни в това отношение. Това е най-добрият начин да бъдеш честен. Добре е обаче да помните, че никой не може да бъде добър през цялото време. Но ако се опитваш да правиш винаги добро, то ти ще си един прекрасен човек.

Дядо Коледа

Независимо от това в кой списък са, децата и техните родители също могат да отидат на разходка с елени. Най-дългата езда обикаля около заснежени дървета по терен, специално запазен за Рудолф и неговите приятели. Увеселителният парк се грижи и за възрастните, като разполага с бар и ресторант с маси и столове, издълбани от лед. По данни от Дядо Коледа неговото селце посреща около 500 000 посетители годишно, което го прави една от най-големите атракции в региона.