Политика

Цончо Ганев, "Възраждане": Нямаме причина да се извиняваме за бойкота на заседанията в НС

От Ани Балджиян Ани Балджиян Водещ

"Нямаме причина да се извиняваме, защото нищо не сме направили. ДПС започна със заплахи, дори и за убийство, недопустимо е в сградата на НС да има заплахи за убийство и заплахи. "Възраждане" е опозиция и затова трябва да се чува гласа на опозицията". Това заяви пред Euronews Bulgaria депутатът от "Възраждане" Цончо Ганев по повод вчерашното напрежение в пленарна зала и сблъсъците на представители на парламентарната група с депутати от ДПС. 

Той посочи, че като опозиция дават "конкретни предложения и доводи, за да са оборва управляващата ни шайка". Запитан дали бойкотът на пленарните заседания, който се изразява в недопускане до трибуната на депутати да се изказва, Ганев отвърна, че "ще правим всичко, което решим в парламентарната група". 

"Поредната срамна страница в политическия ни живот - конституционна реформа, предстои да влезе за гласуване в зала", допълни той, като посочи, че "настояваме Паметника на съветската армия да бъде възстановен, тъй као символизира борбата срещу фашизма и национализма".

Цялото интервю във видеото.