Общество

Как да направим добро по Коледа? В Хасково организират благотворителна тренировка преди празниците

От Euronews България Euronews България

Треньори от Хасково организират благотворителна тренировка преди Коледа. Целта е да се съберат средства, с които ще се закупят хранителни продукти от първа необходимост за хора в нужда.

Треньорът по кросфит Росен Костадинов е един от инициаторите на кампанията „Ръка, която дава – не обеднява“. Тя стартира през 2021г. и продължава до ден днешен. Поредната инициатива ще е броени дни преди Коледа. Отново ще се набират средства, с които да се закупят хранителни продукти от първа необходимост. Те ще бъдат дарени на хора в нужда.

 

След като се закупят продуктите, ще бъдат пакетирани и ще се раздадат в малките населени места в нашия регион.

Росен Костадинов – треньор по кросфит

Поредната инициатива от кампанията ще бъде благотворителна предколедна тренировка. Такава бе организирана и по великденските празници. И сега в нея ще се включат треньори и състезатели от няколко хасковски клубаСпортното събитие ще се проведе на 17-ти декември в хасковски спортен комплекс.

Всеки желаещ може да се включи в благотворителната тренировка. Средства ще се набират в поставена в залата дарителска кутия. Такива вече има в 14 обекта в Хасково. Организаторите споделят, че с времето съмишлениците им ставали все повече. Хората, за които са предназначени даренията, обаче понякога ги посрещали скептично.

С действията си организаторите на кампанията искат да дадат един добър пример и да задействат принципа "Предай нататък".

От Хасково за Еuronews Bulgaria - Младен Желязков.