Спорт

Феновете подготвят нов протест срещу БФС

От Euronews България Euronews България
Protest BFS BGNES Снимка: БГНЕС

Започна организацията на нов национален протест срещу управлението на БФС. Той ще се проведе на 15 март 2024 г., а както е известно на тази дата трябва да се състои Конгресът за избор на нов президент на футболната ни централа.

Това написаха от "Фейсбук" страницата "Оставка на БФС начело с Боби Михайлов", която се явява организатор на феновете:

„15 март 2024 г.! Да спрем измамата заедно! Търсят се “квестори”, които да следят за правилното протичане на Конгреса! Оставка се подаде, но президент на БФС все още е Борислав Михайлов. Това означава едно - тези не искат да си тръгват и ще направят всякакви машинации и измами, за да се задържат на власт, затова народът трябва отново да се намеси!

На 15 март, ще се съберем няколко хиляди “квестора”, за да не допуснем от този Конгрес като президент да си тръгне Борислав Михайлов или спусната отгоре фигура, която да работи по модела “Борислав Михайлов”.

 

Конгресът ще бъде в столичния хотел "Маринела". Поради тази причина футболната общественост се съмнява в прозрачността на провеждане.

Припомняме, че при последния подобен протест срещу Борислав Михайлов преди квалификацията за Европейското първенство между България и Унгария се стигна до сериозни сблъсъци между футболни запалянковци и полиция. Тогава бяха ангажирани 1600 служители на реда. Стигна се и до използването на водни оръдия. А десетки бяха арестувани и откарани в болница.