Общество

Адв. Емил Георгиев: Промените в Конституцията засягат живота на всеки един член на обществото

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

Основен ангажимент на политиците и народните представители е да обясняват на обществото защо измененията в Конституцията биха могли да повлияят положително и върху живота на всеки един от нас. Това каза в ефира на Euronews PrimeTime адвокат Емил Георгиев от “Правосъдие за всеки”.

Промяната на Конституцията е промяна на основния закон, той влече след себе си и промяната на много други закони. Изключително важни са тези промени в частта за съдебната власт, защото изключително често се налага на хората да участват в съдебни спорове за имоти, делби, по наказателни дела, обясни адвокат Георгиев.

Това са моментите, в които всеки един от нас разчита на справедливост и на това, че има съд и съдия, който ще постанови решението си на база на събраните доказателства. Всеки един от нас иска такъв съдия, а не купен съдия или вещо лице, посочи още той. За да се случи това обаче, трябва да имаме добре действащ орган на съдебната власт, а за да имаме него, трябва да променим конституцията, поясни Емил Георгиев.

Целия разговор вижте във видеото.