Култура

Дичо: Музиката не може да старее, музиката е вечна

От Euronews България Euronews България

„На 30 ноември ще направя юбилеен концерт, който не съм правил досега. На рождения ми ден ще е буквално, защото той е на 1-ви декември. Ще преминем от концерта в него. Искам да го снимам. Поканил съм всички мои дуетни партньори в последните 25 години. В концерта ще участват много от нашите популярни изпълнители.“

Това каза в студиото на „Добро утро, Европа“ певецът и музикант Дичо.

Обединил съм всичката музика в едно. С много поп музиканти, рапъри. Започнах с Ъпсурт през 2005-а. Ще събера всички – 100 кила, Spens, Део, Лео, Играта, Тома, Лора Караджова, Поли Генова, Теди Кацарова, Гери Николаева. Краси от АКАГА. Голям музикален купон ще направим.

Дичо, музикант и певец

„В event център-а на ул. Пиротска картината е много добра, светлините, там ще го направим. Там е сниман и клипа на „След съня“, обясни Дичо.

„Не се казва колко години сме на сцена, защото сме на сцена и повече от 30 години. Музиката не може да старее, музиката е вечна. Но ти самият придобиваш друг вид. Ставаш по-бял. И все пак още имам фенове деца, които ме слушат. Този концерт ще става и за деца“, добави певецът.

„За момента съм много щастлив от живота. Имам си семейството, децата. Мисля, че добре съм си свършил работата за 50 години. Лятото живея на каравана – 6 месеца. Заедно сме с децата. Това са годините, в които съм с тях и съм щастлив“, сподели още той.

 

Целия разговор вижте във видеото.