Общество

Кметът на Царево: Разпоредих пълно обследване на пропадналия мост, осигурени са обходни маршрути

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

Огромна дупка се отвори върху платното на моста, който свързва квартал „Василико“ и плаж „Нестинарка“ в Царево. По време на пропадането не е имало автомобили и хора по съоръжението, а мостът е затворен за движение. През септември при обилни валежи част от моста също пропадна, но беше стабилизирана.

 

„Мостът е пропаднал вчера следобед. Няма жертви и материални щети. Мостът е отцепен. Осигурен е достъп до кв. „Василико“ и плаж „Нестинарка“ по други обходни маршрути. Мостът най-вероятно е пропаднал вследствие от наводнението през септември месец и сега от дъждовете и придошлата река“, коментира в ефира на Euronews Bulgaria кметът на Царево Марин Киров.

Не съм почитател на медийното правосъдие“, посочи кметът. 

Разпоредил съм с моя заповед комисия от мостови инженери да обследва моста и да кажат дали подлежи на стабилизиране или на по-сериозен ремонт. Мостът не е пропаднал на същото място като през септември, за да твърдим, че е некачествено ремонтиран.

Марин Киров, кмет на Царево

Кметът уточни, че ако ремонтът на моста е по възможностите на Общината, тя ще го поеме, но ако се налага подмяна на цялото съоръжение, ще търсят помощ от държавата.

 

Вижте повече във видеото.