Политика

Нинова: Вътрешният министър да си подаде оставката

От Euronews България Euronews България
Kornelia Ninova BGNES Лидерът на БСП Корнелия Нинова. Снимка: БГНЕС

Управляващите се скараха кой да овладява и ползва МВР за партийни цели или натиск на опоненти. Вътрешният министър трябва да си подаде оставката.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, предаде БГНЕС.

Твърденията "аз съм политическо лице и оперативната работа се води от друг, вече не работят. Тук, освен политическа, трябва да се носи и морална отговорност. Осъждаме всички вандалски действия, унищожаване на държавна и общинска собственост, нападения над полицаи. Тези хора от протеста трябва да получат наказателна отговорност, защото част от тези действия за престъпления по Наказателния кодекс", допълни Нинова.

Тя посочи, че от БСП осъждат и "онези действия на полицията, с които посегнаха и биха журналисти и мирни граждани, които спокойно си вечерят със семействата".

"Нека да се сложи край на тази мъка - мъка за тях и катастрофа за държавата. Да си ходи тази сглобка, за да се нормализира обстановката и да погледнем с някаква перспектива напред", каза още тя.

Това, което става между Кирил Петков и министъра на вътрешните работи е нечувано и невиждано в новата ни политическа история. Партията, която държи мандата на правителството, иска оставката на министър от това правителство и той казва „не, няма да я дам“, защото другата част от сглобката стои зад него.

„Това е дъното във всякакво отношение в политиката. Но е още едно доказателства за думите ни от началото на този кабинет до ден-днешен. Тези хора се събраха единствено за разпределяне на порции на власт и на пари. Да припомня – караха се за това чии фирми да вземе парите от Плана за възстановяване и устойчивост, как да разпарчетосат „Лукойл“ и да си го разпределят. Караха се за бюджета, на кого и на какви фирми да се дадат парите от бюджета“, подчерта Нинова.