Политика

Журналист: Никой вече не говори за оставката на Михайлов, проблемът стана политически

От Християна Димитрова Християна Димитрова Водещ

„Протестът беше за оставката на Борислав Михайлов, но като гледам какво се случва в последните 24 часа – проблемът стана изключително и само политически. И като че ли за оставката на Борислав Михайлов вече никой не говори в държавата.“

Това каза журналистът Николай Христов относно футболния протест срещу ръководството на БФС и неговия политически отзвук от последните дни.

Вече започнаха да се искат оставки на министри, на премиери, накрая може би някой ще излезе и ще поиска оставката на цялото правителство заради тези неща, които се случват в София, предположи той.

„Мисля, че прехвърлянето на отговорност около този мач и всичко, което се случи около него, започна далеч преди футболната среща, далеч преди сблъсъците в центъра на София. Прехвърляне на отговорност между БФС и УЕФА, защото според международните правила държавата няма право да се меси във футбола“, сподели журналистът.

„Според едната теория, ако феновете са били на стадиона, полицията по-лесно е щяла да ги овладее. А според другата теория, ако те бяха влезли на стадиона, можеше да предизвикат международен скандал – със свастики, неприлични жестове, прояви на расизъм – и това да се отрази на българския национален отбор по футбол, да бъде наказан“, посочи той.

„Според мен беше абсолютно неправилно това говорене няколко дни преди мача, опитите за преместването му. Трябваше да бъде решено: мачът ще е тук, ще се играе пред публика, без публика, точка, край“, категоричен бе Христов.

 

 

Цялото интервю вижте във видеото.