Политика

Росица Кирова, ГЕРБ-СДС: Изпълнителната власт има много неизпълнени ангажименти

От Анастасия Димитрова Анастасия Димитрова Водещ

„Една предизборна кампания много често има отрезвяващ ефект. Когато се срещаш всеки ден с гражданите и получаваш упреците им за това, че ти подкрепяш онова, от което не всички сме доволни или повечето от нас са недоволни и което не е добре за обществото, започваш да си даваш сметка, че трябва да направиш нещо, за да можеш оттук нататък да коригираш допуснатите грешки. Ако може да се говори за грешки – защото тук става дума за неизпълнена програма.“

Така зам.-председателят на Народното събрание от ГЕРБ-СДС Росица Кирова коментира отношенията между партньорите в управлението.

„По отношение на управленската програма, тя има две части – законодателна и определяща задълженията на изпълнителната власт. По законодателната програма, ние имаме доста добро изпълнение. Парламентът работи, всички описани като задължителни за приемане закони бяха приети. Но как се изпълняват политиките в различните ресори зависи от изпълнителната власт и от различните министри“, уточни тя.

Според Кирова, думата „сглобка“ по никакъв начин не отразява реалното състояние на нещата, каквито са в момента.

„Може би отношението на Борисов беше логично – той отказа да носи отговорност за нещата, за които не може да окаже въздействие на изпълнителната власт. Поради тази причина ние искаме много ясно и конкретно да започнем да работим съвместно по управленската програма. И да изпълняваме ангажиментите, които сме поели пред българското общество“, обясни тя.

 

 

Цялото интервю вижте във видеото.