Култура

Фестивалът SoFest Winter 2023: Три фестивални дни, три концерта, три държави

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Фестивалът SoFest Winter 2023 ще представи пред своята публика разнообразна програма. На клубната сцена гостите на фестивала ще присъстват на три международни проекта със световно признати музиканти.

В последната вечер на фестивала, 19 ноември, заедно на сцената ще бъдат световно известните музиканти Теодосий Спасов – кавал и вокал, Влатко Стефановски от Северна Македония – китара и вокал, и Васил Хаджиманов от Сърбия - пиано. Обичаните виртуози, които нямат нужда от представяне ще се съберат от идеята за общите корени на своята история и култура.

В ефира на „Добро утро, Европа“  Влатко Стефановски разказа, че се очаква представянето им да бъде много интересно за публиката, а с Теодосий Спасов и Васил Хаджиманов са приятели и колеги, с които работи с удоволствие.

В България винаги се чувствам добре дошъл, а сега се надявам, че тежестта на имената на тези музиканти, с които ще бъдем заедно на сцената, ще даде нещо ново като усещане на българската публика.

Влатко Стефановски, музикант

Водещата на фестивала, актрисата Гергана Стоянова разказа, че организаторите на фестивала са млади момичета, които правят нещата за публиката много вълнуващи. Първата вечер е посветена на братята Владигерови, втората вечер пък е посветена на "Дац и Александар", които скоро издадоха албум, разказа още Гергана Стоянова.