Политика

„Възраждане“ при Радев: Парламентът е идейно импотентен

От Георги Колев Георги Колев Редактор

Сегашният парламент е напълно изчерпан, той е фалирал, както морално, така и управленски. Идейно е напълно импотентен.

Това заяви председателят на "Възраждане" Костадин Костадинов на консултациите преди връчването на третия мандат при президента Румен Радев.

 

Нашата позиция си остава непроменена – най-доброто решение за успокояване на обществената нагласа са новите избори.

Костадин Костадинов, лидер на „Възраждане“

Въпросът за властта е важен, но паралелно с него хората очакват ефективни решения на проблемите на хората. Вие декларирахте, че решението според вас са предсрочни парламентарни избори. Но проблемите остават, дори ще се задълбочат, ако няма работещ парламент. С тези думи президентът Румен Радев посрещна представителите на партия „Възраждане“, предаде БГНЕС.

Не е много сигурно дали ще се повтори същата ситуация в следващ парламент, това ще кажат избирателите. Имаме тежка международна политическа обстановка, която е усложнена и продължава да се усложнява, затова нагласите на хората се променят с часове. Затова за успокояване на обществената нагласа най-добре е провеждането на нови избори. Нека следващите два месеца и половина има състезание на идеи и на предизборни платформи, отколкото нова порция парламентарни скандали, неприятни вътрешнопартийни и вътрешноминистерски борби, които превръщат българската демокрация в нещо, което отблъсква българските граждани. Тази криза бе създадена именно от хората, които сега искат да сформират кабинет, завърши Костадинов.

Вижте какво каза лидерът на "Възраждане" на излизане от президентството: