Свят

Принц Уилям е в Сингапур и ще връчи награди за борба с климатичните промени

От Габриела Беличовска Габриела Беличовска Международен редактор
Prince William Singapore AP Снимка: АР

На летището в Сингапур десетки се събраха да посрещнат британския принц Уилям. 4-дневната му визита започна със срещи с лидерите и местната общност и продължава с присъждането на годишни награди за борбата с климатичните промени.

Има чар, може да се каже, че е очарователен и наистина се бори за зелените неща, за климата. Вярвам, че това наистина е добра кауза за бъдещето на нашето поколение.

Йоханес Марио, местен жител

"Посещението му привлече и чуждестранните туристи. "Понеже е син на Лейди Даяна - много е красив и очарователен и го познаваме от дете, прецених, че никога не съм имала подобна възможност през целия си живот. Това е моментът.", коментира Амнах Якуб от Малайзия.

Британският престолонаследник е в Сингапур, за да връчи годишните награди Earthshot на 5-има активисти, ангажирани с опазването на околната среда. Всеки носител на отличието печели по 1 млн. паунда, за да продължи работата си в сферата на екологията. Тази година номинираните са били близо 1300.

Принц Уилям е основател на наградата и е част от съвета, който я присъжда. За първи път церемонията по обявяването на победителите ще се проведе в Азия. Тази година организаторите са избрали Сингапур за домакин заради ролята му на технологичен хъб в региона.