В темпото на Кари

Иван Чешанков за Александър Георгиев: Да изравниш рекорд на лига със столетна история значи много | „В темпото на Кари“, 28.10.2023

От Карин Околие Карин Околие Водещ

На фокус в спортния обзор на тази седмица са два зимни спорта – хокей на лед и ски скокове. В студиото на „Темпото на Кари“ гостува спортният коментатор и специалист по хокей на лед и ски скокове Иван Чешанков.

„Александър Георгиев изравни рекорда за най-много поредни победи за гостувания – серия, която започна в края на миналия редовен сезон и продължи през настоящия. Общо 12 поредни победи. Когато изравниш такъв рекорд на лига със 107-годишна история, това означава много“, каза Чешанков.

„Той е много скромен, трудолюбив, концентриран върху това, което трябва да прави. До голяма степен може да се каже, че е по свит в себе си, но когато влезе в лигата, първо беше в Ню Йорк Рейнджърс, където имаше възможност да бъде резервен вратар на един от най-добрите вратари в историята на лигата, известен с прякора „Краля“ – Хенрик Лундквист“, добави спортният коментатор.

„Аз съм абсолютно убеден, че Александър Везенков ще направи много добър първи сезон в НБА, защото той има всички качества за това. Не само спортно-технически, но и чисто човешки“, каза още той.

„Той е изключително амбициозен, концентриран върху това, което прави, здраво стъпил на земята, не е звездоман. Точно тези неща, които има като личностни качества, ще му помогнат да премине по-лесно този преход. Той е съотборник, който всеки би искал да има в състава си“, убеден е Чешанков.

Целия разговор вижте във видеото.