Спорт

Александър Везенков и Сакраменто Кингс дават старт на сезона в НБА тази нощ

От Euronews България Euronews България
VEZENKOV SACRAMENTO WARRIORS 23 TWITTER Снимка: Туитър

Най-вълнуващата нощ за българския баскетбол предстои. Александър Везенков вероятно ще запише официалния си дебют в НБА. Неговият Сакраменто Кингс открива сезона с гостуване на Юта Джаз, като двубоят между двата тима ще започне в 4:00 часа българско време в зала “Делта Сентър” в Колорадо.

Така 38 години по-късно България отново ще има своята звезда в Лигата на извънземните. Везенков наследява Георги Глушков, който игра с екипа Финикс Сънс през сезон 1985/86. Новото попълнение на Сакраменто бе определен за най-полезен играч в Евролигата през изминалата кампания, а освен това спечели требъл с Олимпиакос и заслужи сребърен медал от най-комерсиалната европейска надпревара.

Везенков се запозна с играта в НБА, след като взе пълноценно участие в 5 мача от предсезонната подготовка на "Кралете". В два от тях най-добрият български баскетболист попадна в титулярната петица, като причина за това бе факта, че тежкото крило Кийгън Мъри не игра.

Редовният сезон в НБА започна снощи с победите на Денвър Нъгетс над ЛА Лейкърс със 119:107, а Финикс Сънс надделя срещу Голдън Стейт Уориърс със 108:104. Идната нощ ще се изиграят още 12 срещи.