Култура

Мишо Шамара, Максим Бехар и Lil Sha с обща песен за пиара, целят се в американски класации

От Диана Радева Диана Радева Водещ

Има неща в живота, които се случват без да ги очакваш. Преди година някой беше нападнал Mишо във Facebook по някаква причина, която не помня, аз го защитих и той после ми звънна и ми каза "брат ми, длъжник съм ти". Аз му казах "някой ден може направим песен заедно". От време на време после Мишо ми пишеше от Чикаго - "Кога ще правим песента", "Кога ще правим песента" и така стана.

Това разказа в студиото на Euronews Bulgaria PR експертът Максим Бехар, придружен от Мишо Шамара и сина му Lil Sha, с които заедно направиха песента „PR we are”.

В един момент той ми каза, че е в София, че е запазил студио и се случиха нещата. Това е доста нетипична роля за мен. Предишния ден преди записа писах на Мишо, че съм доста притеснен. Попитах го какво трябва да направя. Той ми каза просто да си взема доброто настроение в студиото и, че нещата ще се случат. И аз отидох с български текст. След това решихме, че е по-добре да го направим на английски. Преди 3 дни беше промоцията на песента в най-голямото R&B радио в New York - "Radio 21". Радвам се, че направих първата песен в света, която е за моя бизнес, допълни Бехар.

Попаднах на Сара Харалсън в една малка столична кръчма. Тя беше само за една вечер в България. Пееше кънтри. Тя сега има 4 предложения за Грами, има 4 ентрита в 4 категори. Те са в областта на кънтри музиката. Аз си пуснах един reel след срещата ми с нея, за нейното участие, тя ми писа, че съм страхотен човек и аз й казах, че имаме песен и си търсим женски глас. Изпратих й песента и тя се съгласи. Написах й и текст, и така стана, че тя е с нас. Lil Sha е абсолютно прав. Има прекрасна химия между нас. С него си пишем в IG, защото той не отговаря на други среда и редовно си обменяме идеи. PR. Tова е българска песен. Тя е записвана на английски, но е правена от българи. Важно е България да бъде разпознаваема. Когато по американски радиа се въртят наши песни ние тухличка по тухличка градим тази идентичност.

Ще правим още проекти. Аз написах текст за втора песен. Тя е в ръцете на Lil Sha. Но искаме да видим какво ще стане с тази песен и тогава ще мислим.  Трябва да отлежим малко и да видим как ще бъде. Lil Sha има прекрасни бийтове.  До другото лято може да имаме още 2-3 песни, които можем да направим заедно, каза още PR експертът.

Правенето на музика не е носене на тухли. Няма точна математика. Няма точна рецепта. То се случва с магия и тя стана. Аз се познавам с Макс отдавна. Той ми е пример за доста неща. Помагал ми е в сериозни, трудни моменти. Изключително горд съм, че направихме това нещо. Песента стана много яка. 21 Radio е едно от най-добрите радиа за рап в Ню Йорк, а ние вече се въртим там, каза Мишо Шамара.

Аз не уча сина ми, той ме учи мен. Той израстна в страна в която всеки върви с гордо вдигната глава. Всеки човек трябва да вярва в себе си. За Америка най-малкото болче в часовника е важно колкото стрелките. Трябва да вървим с уважение към всяка една личност. Алеко Константинов бях прочел на времето от пътеписа "До Чикаго и назад" - навсякъде знаеш кой е беден, кой е богат по улиците, а в Америка чистача и кмета са облечени добре и стоят един до друг. Ако в България го прокараме това ще е прекрасно.

Гумени Глави сме Лили Иванова в рапа. Турнето ни това лято мина страхотно и успешно. Мина по-успешно и от най-силните ни години. Този път ние добавихме живи инструменти, голям екип бяхме. Беше страхотно.

Между другото направихме една песен на български с Lil Sha. Ще видим дали ще заснема клип. Аз музиката вече не я правя като кариера. На мен фокуса ми е кариерата на син ми. Бил съм в тази кутия вече. Представи си, че си играл Super Mario 100 пъти и си я превъртал 100 пъти, вече не ти е интересно. Затова правим нещо по-различно сега, каза Мишо Шамара.

В началото ми беше малко странно, но после хванахме целия вайб и за нула време всичко се промени. Много беше натурално всичко. Целият процес беше много натурален. И всичко стана прекрасно.  Имам чувството, че наистина тази песен може да стане хит. Аз слушам много американска музика. Искам да съм вдъхновен от много места, допълни Lil Sha.

От 9 години живея в Америка. България е хубава страна, има и хубави и лоши неща. Харесва ми природата. Някои хора ми харесват. Хубаво е за ваканция.

Аз се занимавам с бийтове в Америка. Имам си домашно студио, записвам вокали, музика, допълни Lil Sha.

Вижте цялото интервю във видеото.