Свят

В САЩ направиха бдение за майка и дъщеря, смятани за заложници на Хамас

От Елеонора Христозова Елеонора Христозова Журналист

Продължават усилията на Израел и международната общност да убедят бойците от Хамас да освободят заложниците, които взеха при атаките миналата събота.

Джудит Раанън и дъщеря ѝ Натали са били развълнувани да пътуват до Израел, за да отпразнуват семеен празник на член от фамилията си и еврейските празници с приятели и роднини, разказва техният равин в Еванстън, Илинойс, предградие северно от Чикаго.

Няма думи, които да опишат нашата болка, мъка, скръб, тъга и шок. Молете се за Джудит, молете се за Натали, молете се за всички наши братя и сестри в Израел.

Йехудис Хехт, приятел на Джудит Раанан

Двете жени се оказали на неподходящото място в неподходящото време, разказват роднините им.

Сестра ми и племенницата ми пристигнаха в Израел, за да отпразнуват 85-ия рожден ден на майка ми и да прекарат еврейските празници с нас. Както знаете, Джудит и Натали бяха взети за заложници от жестоки терористи от Хамас по време на Шабат. Единственото им престъпление беше, че са еврейки.

Сарай Коен, сестра на Джудит Раанан

17-годишната Натали Раанан наскоро е завършила гимназия и с нетърпение е очаквала почивката си, в която да посети семейството си в чужбина, казва чичо ѝ Ави Замир на събрание на общността, посветена на отвлечените.

„Благодаря на всички за подкрепата. Беше много трудно, моля се за тях да се върнат и да са живи и здрави. Те са невинни, не са направили нищо лошо никому“, казва Сигал Замир, леля на Натали Раанан.

14 американски граждани все още са в неизвестност след нападението на палестинското ислямистко движение.